AROPİ HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI (KOZMETİK)
Hindistan Cevizi yağı/Deoderize (Coconut Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.
INCI : Cocos Nucifera (Coconut) Oil
CAS No : 8001-31-8
Hindistan cevizi yağı, hindistancevizi avucundan hasat edilen olgun çekirdekten elde edilen bir yemeklik yağdır. Çeşitli uygulamalara sahiptir. Yüksek oranda doymuş yağ içermesinden dolayı oksitlenmesi yavaştır ve bu nedenle bozulma olmadan 24 °C'de altı aya kadar dayanabilmektedir
Son günlerde hem gıda hem de kozmetik sektöründe son derece popüler olan bir yağdır. Hindistancevizi yağı özellikle kozmetik sektörünün vazgeçilmezlerindendir. Bizler sabun yapımında hindistancevizi yağını başlıca iki özelliğinden dolayı kullanırız. Bunlardan ilki doğal yollardan köpük sağlama özelliği, diğeri ise sabuna hijyen, temizleme özelliği kazandırmasıdır. Doğal sabun yapımında hindistancevizi yağı olmazsa olmazlardandır.
Hindistan cevizi yağı aynı zamanda kremlerde, peelinglerde, losyonlarda vb. kozmetik ürünlerinde de sıkça kullanılmaktadır. Evde kendiniz için yapabileceğiniz el yapımı kremlerde, şuruplarda, tıraş losyonlarında kesinlikle hindistancevizi yağını kullanmanızı tavsiye ederiz. Hindistan cevizi yağını saf haliyle , herhangi bir yağla karıştırmanıza gerek kalmadan da vucunuzda özellikle saclarınızda kullanabilirsiniz. Saçlarınız için saf haliyle kullanabileceğiniz gibi , badem yağı, bal, argan vb benzeri yağlarla ufak karışımlar yaparak ta mükemmel sonuçlar alabilirsiniz.
















